اتصال ژنراتور به برق شهر

نحوه موازی کردن دیزل ژنراتور با برق شهر

سنکرون ژنراتور چیست؟

امروز قصد داریم در این مقاله نحوه اتصال ژنراتور به برق شهر یا سنکرون کردن آن را به شما آموزش دهیم و در رابطه با مزایای این کار صحبت کنیم؛ اما قبل از آنکه به چگونگی نحوه موازی کردن دیزل ژنراتور با برق شهر بپردازیم، لازم است که با برخی مفاهیم از جمله سنکرون سازی یا موازی کردن دیزل ژنرانورها آشنا باشید تا بتوانید اساس کار را در زمینه ی نحوه موازی کردن دیزل ژنراتور با برق شهر، بهتر درک کنید.

اتصال خروجی دیزل ژنراتور به یک پاسبار مشترک در زمینه تغذیه ی بارهای با توان بالاتر را عمل موازی بست یا سنکرون سازی ژنراتور می نامند که این اتصال می تواند به فیدر برق شهر باشد و یا چند ژنراتور را به یک پاسبار مشترک وصل کرده و با هم موازی سازد. همچنین این امکان وجود دارد که چند ژنراتور را به فیدر برق شهر وصل نماییم که در این صورت به این کار سنکرون سازی دیزل ژنراتور با برق شهر گفته می شود.

بنابراین می توان گفت که موازی کردن دیزل ژنراتورها با هدف اتصال ژنراتورها به یک پاسبار یا فیدر برق شهر انجام می شوند و مهم ترین دلیل ما برای انجام این کار افزایش توان بارها در خصوص تغذیه ژنراتورها می باشد. همچنین لازم به ذکر است که این کار مزایای مختلفی نیز دارد که در ادامه ی مقاله و آموزش نحوه موازی کردن دیزل ژنراتور با برق شهر به آن ها خواهیم پرداخت؛ اما قبل از آن می خواهیم در رابطه با سنکرون سازی دیزل ژنراتورها و موازی کردن آن ها صحبت کرده و نحوه موازی کردن دیزل ژنراتور با برق شهر را به شما آموزش دهیم.


همچنین بخوانید: تابلو برق سه فاز


شرایط اتصال ژنراتور سنکرون به برق شهر

 

اکنون که با مفاهیم سنکرون سازی و موازی کردن دیزل ژنراتورها آشنا شدید و دلایل اصلی این کار را فهمیدید، بهتر است که با چگونگی و نحوه موازی کردن دیزل ژنراتور با برق شهر نیز آشنا شوید، چرا که امروزه موازی کردن و سنکرون سازی دیزل ژنراتورها با برق شهر یا پاسبارهای مختلف به یک امر مهم و رایج در صنایع گوناگون تبدیل شده است و امروزه اغلب صنایع این کار را برای کنترل مصارف الکتریکی خود و برطرف ساختن نیازهایشان انجام می دهند.

پیش از آنکه نحوه موازی کردن دیزل ژنراتور با برق شهر را به شما آموزش دهیم باید بگوییم که برای اجرای عملیات سنکرون سازی و موازی کردن ژنراتورها با برق شهر یا یک پاسبار مشترک، به یک سری شرایط نیاز داریم، یعنی باید شرایط فراهم شود تا ژنراتورها و شبکه بتوانند به یکدیگر متصل شده و با هم موازی شوند که از جمله مهم ترین این شرایط می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • مقدار rms ولتاژ های خط مولد و شبکه باید برابر باشند.
  • فرکانس های مولد جدید باید کمی بیشتر از فرکانس شبکه باشد.
  • توالی فازها یکسان باشد.
  • فازهای همنام با یکدیگر هم فاز باشند.

حالا پس از بررسی این شرایط می توانیم دیزل ژنراتور را مطابق با مراحل زیر به برق شهر وصل نماییم، همچنین لازم به ذکر است که این مراحل را در زمینه ی موازی کردن چند دیزل ژنراتور به یک پاسبار نیز می توانید استفاده کنید:

  1. برای شروع باید سه فاز مولد را به یک طرف کلید مورد نظرتان جهت پارالل سازی وصل کرده و سپس سه فاز شبکه یا ژنراتور دوم را به طرف دیگر کلید وصل کنید؛ اما توجه داشته باشید که قبل از اتصال سه فازها به کلید، کلید باید در حالت قطع باشد.
  2. حالا برای شروع کار سنکرون سازی باید ژنراتور را راه اندازی کنید تا بتوانیم با افزایش تدریجی جریان ولتاژ خروجی مولد و افزایش دور مولد جدید، فرکانس آن ها را با شبکه برابر سازیم.
  3. برای بررسی فرکانس ها در طول کار، لازم است که در دو طرف مدار ولت متر و فرکانس متر قرار دهیم و با بررسی مداوم جریان، ولتاژ مولد و شبکه را با هم برابر کنیم.
  4. حالا برای تنظیم توالی فاز از دستگاهی به نام rst سنج استفاده می نماییم تا توالی فاز مولد را با شبکه برابر سازیم.
  5. نکته مهم در خصوص آخرین مرحله از مراحل نحوه موازی کردن دیزل ژنراتور با برق شهر، این است که در طول انجام فرآیند سنکرون سازی حتما باید به ولتاژهای شبکه و مولد توجه داشته باشید؛ زیرا اگر ما دکمه اتصال یا کلید پارالل را در حالتی که ولتاژهای شبکه و مولد با یکدیگر نیستند، وصل کنیم، شبکه با یک شوک جریانی شدید شروع به کار می کند که اصطلاحا به آن جریان راکتیو سنکرون می گویند.

بیشتر بخوانید: نحوه سیم کشی تابلو برق صنعتی


 

سنکرون سازی ژنراتور

مزایای پارالل كردن ژنراتورها

همانطور که می دانید ژنراتورها به دو روش مستقل و موازی با شبکه یا برق شهر مورد استفاده قرار می گیرند. در روش مستقل ژنراتورها به صورت کاملا مستقل به بار وصل شده و از آن تغذیه می کنند. همچنین لازم به ذکر است که این روش برای مکان های کوچک قابل استفاده بوده و در این حالت از ژنراتورها به عنوان برق اضطراری استفاده می کنند.

در حالت موازی نیز همانطور که می دانید دیزل ژنراتورها به فیدر برق شهر یا یک پاسبار وصل می شوند و از این طریق می توان ژنراتورها را افزایش داد، بنابراین می توان گفت که ما بیشتر برای افزایش توان ژنراتورها آن ها را با برق شهر یا پاسبارهای مشترک موازی می کنیم.

به طور کلی موازی کردن ژنراتورها با برق شهر مزایای کاربردی فراوانی را برای سیستم ها و صنایع مختلف دارد که از جمله آن ها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • با موازی کردن ژنراتورها در صورتی که یک ژنراتور خراب شود، می توانیم تنها آن ژنراتور را از سیستم خارج کرده و می توانیم با استفاده از سایر ژنراتورها به کار خود ادامه دهیم.
  • عملكرد ژنراتورها به صورت موازي اين امکان را به ما مي دهد تا با استفاده از ژنراتورهای کوچک بازدهی شبکه را افزایش دهیم.
  • با موازی کردن ژنراتورها می توانیم توان بیشتری تولید نماییم.
  • قابلیت اطمینان در سیستم بالا می رود؛ زیرا خرابی یکی از ژنراتور ها باعث قطع شدن تمام توان تولیدی نمی شود.

حالا پس از بررسی مزایای مهم و کاربردی سنکرون سازی ژنراتورها باید بگوییم که این کار می تواند در عین مفید بودن، بسیار خطرناک نیز باشد، چرا که در صورت نداشتن مهارت کافی و اطلاعات و دانش لازم در زمینه ی موازی کردن ژنراتور با برق شهر، ممکن است علاوه بر از بین رفتن هزینه و زمان، با پیامدهای جانی و خطرناکی نیز روبه رو شوید.

بنابراین بهترین راه حل برای موازی کردن دیزل ژنراتور با برق شهر، مراجعه به افراد متخصص و کار بلد در این زمینه می باشد، چرا که همیشه می گویند برای آنکه بتوانید کاری را درست و کاملا اصولی انجام دهید، باید آن را به کاردانش بسپارید،؛یعنی برای موازی کردن ژنراتورها همواره بهتر است که از مختصصین و تکنسین های این کار استفاده کنید.


بیشتر بخوانید: موتور کلید اتوماتیک چیست و چه کاربردی دارد؟


۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۲ از ۵
از مجموع ۵ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *