بررسی تفاوت های کلیدهای اتوماتیک و غیر اتوماتیک

برسی تفاوت های کلیدهای اتوماتیک و غیر اتوماتیک

بررسی تفاوت های کلیدهای اتوماتیک و غیر اتوماتیک

همانطور که می دانید امروز قصد داریم در این مقاله به مقایسه کلید اتوماتیک هوایی ACB با کلید اتوماتیک کامپکت MCCB بپردازیم و شما را با تفاوت ها و کاربردهای این کلیدهای اتوماتیک آشنا سازیم؛ اما قبل از آنکه به مقایسه کلید اتوماتیک هوایی ACB با کلید اتوماتیک کامپکت MCCB بپردازیم و همچنین با توجه به آنکه کلیدهای هوایی و کامپکت هر دو اتوماتیک می باشند، لذا ترجیح می دهیم در ابتدای مقاله یک تعریف کلی از کلیدهای اتوماتیک و غیر اتوماتیک ارائه داده و شما را با ویژگی های مهم و کاربردی کلیدهای اتوماتیک آشنا سازیم تا مزیت های مهم و کاربردی کلیدهای اتوماتیک را بهتر درک نمایید.

پیشنهاد ما به شما مقاله ساخت تابلو برق میباشد.

بنابراین همانطور که گفته شد برای مقایسه ی کلید اتوماتیک هوایی ACB با کلید اتوماتیک کامپکت MCCB همواره لازم است که با خاصیت اصلی و ویژگی مهم این کلیدها یعنی اتوماتیک بودن آن ها آشنا باشید و تفاوت میان کلیدهای اتوماتیک و غیر اتوماتیک را درک نمایید، چرا که درک این موضوع می تواند در مقایسه کلید اتوماتیک هوایی ACB با کلید اتوماتیک کامپکت MCCB، به ما بیشتر کمک کند.

کلیدهای اتوماتیک برسی تفاوت های کلیدهای اتوماتیک و غیر اتوماتیک

اگر بخواهیم یک تعریف کلی از کلیدهای اتوماتیک ارائه کنیم، می توان گفت که کلیدهای اتوماتیک کلیدهایی هستند که در ساختار آن ها همواره رله هایی وجود دارد که موجب می شود از این کلیدها در موارد مختلف استفاده کرد؛ اما در مقابل کلیدهای غیر اتوماتیک فاقد رله هستند و از آن ها فقط برای قطع و وصل جریان های الکتریکی مدار می توان استفاده نمود. بنابراین با توجه به این تعریف می توان گفت که کلیدهای اتوماتیک کارایی بیشتر و بهتری را در صنایع مختلف دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله “کلید موتور اتوماتیک چیست؟” را مطالعه نمایید. 

 

همچنین لازم به ذکر است که کیفیت کلیدهای اتوماتیک همواره با پارامتری به نام current limiting مشخص می شود و هر چه این پارامتر مقدار بزرگتری داشته باشد، قیمت کلید اتوماتیک نیز بر حسب آن افزایش می یابد، چرا که این پارامتر زمان قطع کلید را نشان داده و لذا همانطور که می دانید زمان قطع و وصل جریان در مدار همواره یک امر مهم در زمینه کاربرد کلیدها به شمار می رود.


بررسی تفاوت ها و مقایسه کلید اتوماتیک هوایی ACB با کلید اتوماتیک کامپکت MCCB

پس از بررسی تفاوت های کلیدهای اتوماتیک و غیر اتوماتیک، می توان گفت که استفاده از کلیدهای اتوماتیک می تواند در صنایع مختلف کاربردها و مزایای فوق العاده ای داشته باشد. بر همین اساس افراد ترجیح می دهند که برای کنترل جریان های الکتریکی مدارهای مختلف و همچنین حفاظت از تاسیسات الکتریکی، از کلیدهای اتوماتیک در صنایع خود استفاده نمایند.

در نتیجه پیش از انتخاب و استفاده ی کلید های اتوماتیک لازم است با انواع این کلیدها و کاربردهای ان ها در مدارها و تاسیسات الکتریکی مختلف آشنا بود. به همین منظور امروز تصمیم گرفتیم در این مقاله ضمن مقایسه کلید اتوماتیک هوایی ACB با کلید اتوماتیک کامپکت MCCB، این دو کلید اتوماتیک را به شما معرفی کرده و تفاوت ها و کاربردهای مختلف آن ها را نشان دهیم.

بنابراین اگر شما هم با کلیدهای هوایی ACB و کلیدهای کامپکت MCCB آشنا نیستید، می توانید در ادامه این مقاله با ما همراه شوید تا ضمن مقایسه کلید اتوماتیک هوایی ACB با کلید اتوماتیک کامپکت MCCB با تفاوت ها و کاربردهای این دو کلید آشنا شوید.

میتوانید مقاله ساخت تابلو برق بانک خازنی را مطالعه کنید.

 

مقایسه کلید اتوماتیک هوایی ACB با کلید اتوماتیک کامپکت MCCB و بررسی مشخصات و کاربردهای کلید کامپکت MCCB

همانطور که گفته شد امروز قصد داریم به مقایسه کلید اتوماتیک هوایی ACB با کلید اتوماتیک کامپکت MCCB به همین منظور باید بگوییم که کلید MCCB از جمله وسایل حفاظت الکتریکی است که در ولتاژهای بالا و فرکانس های 50 الی 60 هرتز کاربرد دارد؛ اما بیشتر در مواقعی از آن ها استفاده می شود که جریان از حد مجاز کلیدهای مینیاتوری بالاتر می رود. در واقع مزایای کاربردی کلیدهای کامپکت موجب برتری آن ها بر کلیدهای مینیاتوری شده و لذا از این کلیدها برای حفاظت از تاسیسات روشنایی، برق صنعتی، سیم، کابل و ماشین آلات در برابر اضافه بار و اتصالات کوتاه استفاده می شود.

لازم به ذکر است که کلیدهای کامپکت نیز با وجود مزایای کاربردی که دارند، یک سری وظایف را نیز در سیستم های حفاظتی و الکتریکی برعهده می گیرند که از جمله آن ها می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • محفاظت در برابر اضافه جریان: کنترل جریان هایی که دارای ولتاژهای بیش از مقدار مجاز هستند و محفاظت از تاسیسات الکتریکی مختلف در برابر این جریان ها.
  • محافظت در برابر خطاهای الکتریکی: در زمان بروز یک خطا مانند اتصال کوتاه یا خطای خط، جریان های بسیار بالایی وجود دارند که می توانند به تاسیسات الکتریکی صدمات جبران ناپذیری وارد کنند و لذا باید فوراً این جریان ها را قطع نمود. در نتیجه از جمله وظایف کلیدهای کامپکت کنترل و قطع چنین جریان هایی می باشد.
  • تغییر وضعیت قطع یا وصل بودن (on/off ): از جمله وظایف معمول کلیدهای کامپکت می توان به عملکرد آن ها در خصوص تغییر وضعیت قطع و وصل جریان در مدارها اشاره کرد؛ اما توجه داشته باشید که در شرایطی که به کلید یا سوئیچ دستی تنظیمات اتصال جریان دسترسی نداریم، این وظیفه ی معمول می تواند به یک وظیفه مهم و کاربردی در کلیدهای کامپکت تبدیل شود.

کلید کامپکت MCCB برسی تفاوت های کلیدهای اتوماتیک و غیر اتوماتیک

مقایسه کلید اتوماتیک هوایی ACB با کلید اتوماتیک کامپکت MCCB و بررسی مشخصات و کاربردهای کلید اتوماتیک هواییACB

به منظور بررسی و مقایسه کلید اتوماتیک هوایی ACB با کلید اتوماتیک کامپکت MCCB لازم است مشخصات و ویژگی کلیدهای هوایی را نیز بررسی نماییم. کلیدهای اتوماتیک هوایی ACB که با عنوان کلیدهای مدارشکن قدرت هوایی نیز شناخته می شوند، از جمله کلیدهای اتوماتیک فشار ضعیف می باشند که در آمپرهای بالا کاربرد دارند و با توجه به آنکه مکانیزم خاموش کردن جرقه در کلیدهای هوایی در هوای آزاد صورت می گیرد، از این رو به آن ها کلیدهای هوایی گفته می شود.

کلیدهای هوایی در واقع یک جایگزین مناسب و ایده آل برای کلیدهای قطع کننده روغنی محسوب می شوند و در کشورهای مختلف از آن ها برای قطع کننده های هوایی تا 15 کیلو وات استفاده می کنند؛ زیرا احتمال وقوع آتش سوزی در این کلیدها نسبت به کلیدهای قطع کننده روغنی وجود ندارد.

یکی از متداول ترین کاربرد کلیدهای هوایی، استفاده از آن ها در ورودی تابلوهای برق می باشد؛ زیرا رله هایی که داخل کلیدهای هوایی جاسازی شده اند از نوعBuilt-in می باشند و می توانند خاصیت مهمی از جمله خاصیت تاخیری یا Time Delay را در کلیدهای هوایی ایجاد نمایند که این امر می تواند از بروز مشکلاتی همچون قطع برق کل تابلو جلوگیری کند.

برای درک خاصیت Time Delay کافی است که با پدیده “تقدم قطع در خروجی ها نسبت به ورودی ها” آشنا باشید. منظور از این پدیده این است که اگر گاها خطایی در فیدر خروجی رخ می دهد، ابتدا کلید خروجی توسط سیستم قطع شود تا از بروز پیامدهای ناگوار جلوگیری به عمل آید و همچنین در ادامه ی این اتفاق اگر خطا روی مدار مداوما تکرار شد، کلید ورودی نیز به منظور حفاظت بیشتر از سیستم قطع شده و کل تابلو بی برق شود. در نتیجه با وجود چنین پدیده ای می توان خطاهای جزئی سیستم را کنترل کرد و از پیامدهای ناگوار و قطع ناگهانی برق در کل تابلو جلوگیری نمود.

کلید هوایی ACB برسی تفاوت های کلیدهای اتوماتیک و غیر اتوماتیک

بیشتر بخوانید: تعمیر و نگهداری موتورخانه

سخن آخر در خصوص مقایسه کلید اتوماتیک هوایی ACB با کلید اتوماتیک کامپکت MCCB

اکنون پس از معرفی کلیدهای اتوماتیک و مقایسه کلید اتوماتیک هوایی ACB با کلید اتوماتیک کامپکت MCCB، می توان گفت که این دو کلید کارایی های متفاوتی دارند که لازم است پیش از کاربرد آن ها در سیستم های الکتریکی با ویژگی ها و عملکردشان در سیستم آشنا باشید تا متناسب با سیستم و هدفی که دارید از مزایای این دو کلید بهره مند شوید.

بنابراین پس از مقایسه کلید اتوماتیک هوایی ACB با کلید اتوماتیک کامپکت MCCB نمی توان گفت که کدام کلید بر دیگری برتری دارد بلکه پس از این مقایسه می توان گفت که هر کدام از این دو کلید ضمن تمایزات ظاهری که دارند، کاملا مجزا از یکدیگر کار می کنند و همچنین برای استفاده از آن ها در مدارهای مختلف تنها کافی است که با ویژگی های کاربردی آن ها آشنا باشید.

منابع:

https://www.electgo.com

https://www.se.com

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *