مشخصات تابلو برق چنج اور + قطعات و کاربرد های آن

مشخصات تابلو برق چنج اور

مشخصات تابلوی چنج اور چیست؟ آیا با کاربرد و انواع تایپ تابلوهای چنج اور آشنا هستید؟ این تابلوها چه تفاوتی با تابلوهای ساده دارند؟ امروزه در کلیه تاسیسات برق شهری معمولا از انواع تجهیزات جهت تامین کردن برق در مواقع ضروری استفاده می‌شود. تابلو برق چنج اور نیز به عنوان نوعی تابلو برق اضطراری کاربرد دارد، این تابلو برق را با طراحی و ویژگی‌های خاص خودش می‌شناسیم که می‌تواند به طور کاملاً اتوماتیک برق را بین دو ورودی برق جابجا کند. از آنجایی که گاهی مواقع احتمال دارد در جریان برق شهری، به دلایل مختلفی با موضوع قطعی روبرو شویم، بنابراین لازم است که یک تابلو برق اضطراری یا همان تابلو امرجنسی در دسترس داشته باشیم تا جهت تامین برق در چنین مواقعی با مشکل مواجه نشویم. تابلوی چنج اور چنین نقشی را ایفا می‌ کند. در این مقاله مشخصات تابلو چنج اور و کاربردهای آن را بررسی می‌ کنیم.

آشنایی با تابلو برق چنج اور

گفتیم که امروزه در کلیه تاسیسات برقی معمولاً از تجهیزات پیشرفته و مختلفی جهت تامین کردن برق در مواقع اضطراری مانند زمان‌های قطعی برق استفاده می‌شود. تابلو برق چنج اور نوعی تابلو برق امرجنسی یا اضطراری می‌باشد که به طور اتوماتیک جابجایی برق را بین دو ورودی ایجاد می‌کند. در واقع برق ژنراتور و برق شهری به داخل این تابلو برق وارد می‌شوند، سپس با کمک کنتاکتورهای قدرت در داخل تابلو برق عملیات سوئیچینگ صورت می‌گیرد. متناسب با شرایط ورودی ها که می‌تواند هر کدام از منابع برق ژنراتور یا برق شهری باشد، به خروجی تابلو برق اتصال پیدا می‌کنند. انواع مختلف این تابلوها با هدف کاهش دادن هرگونه خطر احتمالی ناشی از شوک الکتریکی، افت جریان برق، افزایش یافتن ولتاژ و حتی محافظت کردن از دستگاه‌های الکترونیکی طراحی و ساخته شده‌اند. کاربر متناسب با نیاز می‌تواند از هر کدام از این محصولات استفاده کند که مشخصات تابلو چنج اور در هر کدام از این محصولات منحصر به فرد و خاص می‌ باشد.

تابلو برق چنج اور

کاربردهای تابلو برق چنج اور

وقتی که به هر دلیلی برق شهری با قطعی مواجه شود، در این حالت لازم است سیستمی در اختیار داشته باشیم که بتواند دیزل ژنراتور را برای ما روشن کرده و سپس با تثبیت کردن فرکانس و ولتاژ کلید ژنراتور را به قسمت مدار وارد کند. این فرایند با استفاده از کلیدهای کنتاکتور، کلید اتوماتیک چنج اور موتوردار یا همان کلید دو طرفه انجام می‌شود. در واقع وجود این نوع تابلو برق برای مواقع اضطراری، جهت تامین کردن برق و پیشگیری کردن از هر گونه خطر احتمالی بسیار ضروری می‌باشد. عملکرد آن نیز در سیستم‌های جریان برق می‌تواند به سه حالت متفاوت زیر باشد:

  • کاربری اول

این حالت به زمانی مربوط می‌شود که برق شهری وصل است و تنها ژنراتور یا خروجی یوپی‌اس قطع می‌باشد. در چنین مواقعی پس از یک زمان کاملاً مشخص کلید برق شهری به وسیله کاربر متصل خواهد شد.

  • کاربری دوم

این حالت زمانی است که برق شهری کاملاً قطع شده باشد که در این حالت اپراتور بعد از مدت مشخصی کلید مربوط به قسمت برق ups را در حالت وصل قرار داده و سپس خروجی برق به قسمت مدار وارد خواهد شد.

  • کاربری سوم

این حالت زمانی می‌باشد که برق شهری وصل است، اما بلافاصله قطع برق ژنراتور اضطراری رخ داده است که در این حالت باید بعد از مدت زمان مشخص حتماً برق شهری به قسمت مدار وارد شود.

در حالت کلی تابلو برق‌های چنج اور وظیفه کنترل کردن و نظارت بر قسمت تغذیه بار مصرفی شبکه و یا همان برق اضطراری در مواقع قطعی یا اختلال شبکه را به طور خودکار بر عهده دارند که در چنین حالتی تعویض کردن منبع تامین جریان برق را انجام می‌دهند. همچنین این نوع از تابلو برق‌ها جهت محافظت کردن از ژنراتور در مواقع بروز حالت اورلود، افزایش یافتن ولتاژ، پیشگیری کردن از هر گونه خطر ناشی از افت جریان و محافظت کردن از کلیه دستگاه‌های الکتریکی قسمت‌های مختلف شهر از جمله بانک‌ها و فروشگاه‌ها به کار برده می‌شود، بنابراین با استفاده کردن از چنین محصولی عملاً هیچ گونه قطعی برقی را نخواهیم داشت، یعنی امکان کنترل کردن دائمی قطعی برق و همچنین اتصال جریان برق به آسانی فراهم می‌ شود.

مشخصات فنی تابلو چنج اور

تابلو برق‌هایی که آنها را با نام چنج اور می‌شناسیم، مطابق با قطعات داخلی آنها و همچنین آمپر دیزل ابعاد گوناگونی دارند، اما به لحاظ تجهیزاتی که در ساخت آنها به کار رفته و همچنین قطعات فنی، مشخصات کاملاً یکسانی با یکدیگر دارند، به این ترتیب اگر شما با مشخصات تابلو چنج اور آشنا آشنایی داشته باشید، می‌توانید نوع متناسب با هر نوع شبکه ورودی برای جریان برق آن را انتخاب کنید، چون خرید این نوع تابلو نیز مانند نصب و راه‌اندازی کردن هر نوع تابلو برق دیگری بسیار مهم است.

مهمترین مشخصات تابلو چنج اور

که در این تابلوها وجود دارد، موارد زیر هستند:

نقشه ساخت

رنگ تابلو برق

مونتاژ بدنه تابلو برق

ابعاد تابلو و ضخامت ورق آن

آی پی تابلو

سیستم و کابل

شمش کشی

به بیانی یک تابلو برق چنج اور را می‌توانید با این مشخصات در بازار تهیه کنید، مثلاً وقتی صحبت از نقشه ساخت می‌شود، منظور این است که پیش از ساخت آن یک نقشه تک خطی یا سه خطی یا جانمایی برای آن تهیه شده است. یا مثلاً مونتاژ بدنه فرایندی است که طی آن سوراخ کاری‌های متعدد بر روی آن اعمال شده و پس از آن نیز رنگ آمیزی و دمونتاژ انجام می‌شود که تابلو مورد نظر در برابر هر گونه ضربه، حرارت یا رطوبت کاملاً عایق شده باشد.

نتیجه‌ گیری

در این مقاله تابلو مشخصات تابلو ‏change over  و کاربردهای آن را بررسی کردیم. تابلوهای چنج اور در واقع همان تابلوهای برق اضطراری هستند که وجود آنها برای مواقع بروز اختلال یا قطعی جریان برق ضروری می‌ باشد و همان گونه که دیگر تابلو برق‌ها با دقت بالایی راه‌اندازی می‌ شوند، نیاز است که این تابلو نیز به طور درست راه‌اندازی و نصب شود. آشنایی با مشخصات تابلو چنج اور و کاربرد و نحوه درست از آن به شما کمک می‌کند که آن را در مکان مناسب نصب کرده و در زمان‌های قطعی برق به درستی استفاده کنید.

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *