تفاوت تابلو برق ریتال و سیواکن به زبان ساده

تفاوت تابلو برق ریتال و سیواکن

تفاوت های اصلی تابلو برق ریتال و سیواکن در چیست؟ این دو نوع تابلو برق‌ها چه شباهت و تفاوتی دارند؟ به نظر شما کدام یک از آنها گزینه‌های بهتر و مناسب‌تری هستند؟ تابلو برق‌ها تنوع بالایی دارند که طرح‌های ریتال و همچنین تابلوبرق سیواکن از پرکاربردترین این نوع تابلو برق‌ها هستند. در واقع تابلو برق به صورت یک جعبه یا قاب است که کلیه سوئیچ‌ها، رابط‌های برقی و دیگر تجهیزات محافظتی را در بر گرفته است یا به بیانی تابلو برق به صورت جعبه‌ای مرکزی و بزرگ است که در آن جریان ورودی اصلی به جریان‌های کوچک انشعاب پیدا می‌کند. در حالت کلی هر دو نوع تابلو برق سیواکن و ریتال جهت تامین کردن امنیت مکانی استفاده می‌شوند که از انرژی برقی استفاده می‌کنند، اما این دو نوع تابلو در جزئیات تفاوت‌های زیادی دارند. در این مقاله تفاوت تابلو برق ریتال و سیواکن را بررسی می‌ کنیم.

عمده تفاوت تابلو برق ریتال و سیواکن

برای اینکه بهتر متوجه تفاوت تابلو برق ریتال و سیواکن شوید، دو تابلو برق نام برده را به طور جدا بررسی خواهیم کرد:

تابلو برق سیواکن

تابلو برق سیواکن در واقع نوعی تابلو برق ماژولار می‌باشد که دارای انعطاف پذیری بسیار زیادی است. این تابلو برق با اطمینان بسیار بالایی نیازهای مکان مورد نظر را تامین خواهد کرد و معمولاً برای محیط‌هایی کاربرد دارد که نیاز به آمپراژ بالا از جریان برق دارند. از مزیت‌ های این تابلو برق موارد زیر هستند:

تابلو برق سیواکن همه کاره می‌باشد که عمده نیازهای مکان را مورد نظر را تامین می‌ کند.

  • این تابلو برق‌ها بسیار ایمن هستند.
  • انعطاف و سازگاری آنها با شرایط مختلف وجود دارد.
  • کار کردن با آنها آسان و ساده می‌باشد.

از این نوع تابلو برق‌ها معمولاً در مراکز بسیار بزرگ از جمله شرکت‌های نفتی، نیروگاه‌ها، کارخانه‌ها، پست‌های برق و غیره استفاده می‌کنند. از آنجایی که این تابلو برق‌ها دارای ابعاد و اندازه بزرگی هستند، بنابراین برای نصب کردن نیز فضای زیادی را نیاز دارند. این تابلو برق‌ها در انواع کشویی، ایستاده و دیواری تولید می‌شوند که نوع کشویی آن کاربردی‌تر است و نسبت به دو نوع دیگر بیشتر استفاده می‌شود.

ویژگی‌ های مهم تابلو برق سیواکن:

  • مونتاژ مکانیکی در این نوع از تابلو برق‌ها دارای پیچیدگی‌های خاصی می‌باشد.
  • بخش‌های متفاوت این تابلو برق‌ها با استفاده کردن از شینه‌ها به همدیگر کوپل الکتریکی شده‌اند.
  • این تابلو برق‌ها اندازه‌های متفاوتی دارد و شما می‌توانید آنها را به صورت سفارشی خریداری کنید.
  • در نوع کشویی آن فیدرهای خروجی در هر کدام از کشوها وجود دارند که جهت تغذیه کردن مصرف کننده می‌باشند.

تابلو برق ریتال و سیواکن چیست

تابلو برق ریتال

تابلو برق ریتال به لحاظ کاربردی تفاوت زیادی با تابلو برق سیواکن ندارد، اما با این وجود این دو به لحاظ ظاهر و ساختار تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند، این تابلو برق‌ها جهت نصب کردن فضای کمی نیاز دارند، به همین دلیل برای مکان‌هایی مناسب هستند که با محدودیت فضا مواجه هستیم. مونتاژ کردن آنها نیز آسان می‌باشد و از اپراتور زمان زیادی نمی‌گیرد، به طوری که جهت نصب کردن آن تنها کافی است که سلول‌های جداگانه آن را به یکدیگر کوپل مکانیکی کنید.

این تابلو برق‌ها معمولاً در مکان‌های مسکونی، فروشگاه‌ها، کارگاه‌های کوچک، ادارات و غیره کاربرد دارند. البته فراموش نکنید که نسبت به تابلو برق سیواکن زیبایی ظاهری بیشتری دارند، شما متناسب با سلیقه خودتان می‌توانید آن را سفارش داده و حتی درب‌ های شیشه‌ای را نیز برای آن انتخاب کنید. تابلو برق‌ های ریتال نیز در انواع دیواری، ایستاده و پیانویی تولید می‌ شوند.

تفاوت اصلی تابلو برق ریتال و سیواکن

مهم ترین تفاوت تابلو برق ریتال و سیواکن این است که نوع ریتال جزو تابلوهای فشار ضعیف دسته‌ بندی می‌ شود که از این لحاظ به نوع تابلوهای فشار ضعیف سیواکن شباهت دارد. این تابلوها می‌ توانند ایرادات برق را به خوبی اصلاح کرده و یک جریان بدون نوسان و ثابت را برای دستگاه‌ های مصرف کننده تامین کنند، با این حال ساختار آنها بسیار ساده‌تر از تابلو برق‌ های سیواکن می‌ باشد که این سادگی همواره با نقاط ضعف و قوت همراه است. سادگی آن موجب می‌ شود که تابلو برق قابلیت تغییر داشته باشد و امکان مونتاژ کردن آن با چینش‌ های مختلف آسان باشد. اما در عوض ساختار پیچیده‌ای که در تابلو برق‌ های سیواکن وجود دارد، موجب می‌ شود امنیت بیشتری داشته باشد، علاوه بر آنکه اصلاح ضریب و تنظیم آنها درست‌تر است.

تابلو برق‌ های ریتال معمولاً برای مکان‌ هایی استفاده می‌ شوند که دستگاه‌ های مصرفی حساسیت بالایی به نوسانات احتمالی جریان برق ندارند، اما برای مکان‌هایی که انواع دستگاه‌ های گران قیمت و حساس صنعتی استفاده می‌شود و در صورت خاموش شدن هر کدام از این دستگاه‌ ها احتمال دارد که ضرر زیادی به همان بخش وارد شود، حتماً باید از نوع تابلو برق‌ سیواکن استفاده شود.

حال با توجه به توضیحاتی که ارائه شد و تفاوتی که بین این دو نوع تابلو برق به لحاظ ساختار و کارایی وجود دارد، شما باید هنگام خرید حتماً به تفاوت تابلو برق ریتال و سیواکن توجه کرده و تابلو برق را متناسب با مکانی انتخاب کنید که در آنجا راه‌اندازی و نصب می‌ شود. هیچ نیازی نیست که شما برای مراکز کوچک و با استفاده‌ های محدود تابلو برق سیواکن تهیه کنید، چون در این صورت علاوه بر آنکه دست و پاگیر است و فضای زیادی را اشغال می‌ کند، شما متحمل پرداخت هزینه‌ های بالایی نیز خواهید شد.

نتیجه‌ گیری

در این مقاله تفاوت تابلو برق ریتال و سیواکن را بررسی کردیم. هر دو نوع تابلو برق به لحاظ عملکرد شبیه هم هستند، اما نوع اول برای محیط‌های کوچک و کاربردهای محدودتر و نوع دوم برای مراکز و محیط‌های بزرگ تر بیش ترین کاربرد و استفاده را دارند. یعنی بهتر است که این تابلو برق‌ها متناسب با محل نصب و راه‌اندازی شان انتخاب شوند که به این ترتیب نوع ریتال برای مراکز کوچک و ساختمان‌ های مسکونی و نوع دوم برای مراکز بزرگ مانند کارخانجات انتخاب می‌ شود. یعنی تابلو برق‌ های سیواکن برای مکان‌ هایی مناسب هستند که به آمپراژ بسیار بالایی از جریان برق نیازمند هستیم، اما اگر شما به آمپراژهای پایین نیاز دارید یک تابلو برق ریتال با ساختار ساده خود نیز می‌تواند پاسخگوی مصرف‌ تان باشد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *