تکنولوژی‌ های پیشرفته در طراحی و ساخت تابلو برق 1403

طراحی و ساخت تابلو برق

آیا با تکنولوژی و فناوری‌های به کار رفته در تولید طراحی و ساخت تابلو برق آشنا هستید؟ تابلو برق‌های مدرن و جدید چه تفاوتی با تابلو برق‌های سنتی و قدیمی دارند؟ پیشرفت تکنولوژی مانند دیگر عرصه‌ها در حوزه تولید و ساخت تابلو برق و به طور کل در بین سازندگان تابلو برق نیز توانسته است جایگاه خودش را به دست بیاورد، به طوری که امروزه تابلو برق‌های مختلفی تولید شده‌اند که بر دیجیتال سازی عملیات‌ها و همچنین کاهش یافتن رد پای پست‌ها متمرکز هستند که این پیشرفت در حوزه تولید تابلو برق روز به روز خودش را بیشتر و کامل‌تر نشان می‌دهد، یعنی می‌توان گفت که آینده صنعت در سیستم‌های تابلو برق بسیار روشن است و این تابلوها با امکانات و قابلیت‌های بیشتری می‌توانند سیستم‌ها و تجهیزات الکتریکی بیشتری را مورد حفاظت قرار دهند. در این مقاله تکنولوژی به کار رفته در تولید طراحی و ساخت تابلو برق صنعتی را بررسی می‌ کنیم.

تکنولوژی‌ های پیشرفته در سیستم‌ های تابلو برق

گفتیم که همانند دیگر زمینه‌ها تکنولوژی و فناوری نوین جهت تولید انواع تابلو برق صنعتی نیز به طور گسترده به کار می‌رود که تمرکز عمده آن بر کاهش یافتن رد پای پست‌ها و دیجیتال سازی عملیات‌ها می‌باشد. از چالش‌های مهمی که شرکت‌های انتقال و توزیع با آن مواجه هستند، در پی گسترش شبکه‌ها می‌باشند، محدودیت‌های حق راه می‌باشد که تولید و عرضه تابلو برق‌های نوین با امکانات و قابلیت‌های بهتر توانسته است چنین مشکلاتی را برطرف کند. چون این تابلوها انعطاف پذیری بیشتری دارند و کاملاً قابل اعتماد هستند، یعنی با پشتیبانی کردن از اینترنت اشیا تابلو برق‌های دیجیتالی توانسته‌اند پردازش داده‌ها را بهتر انجام دهند که از آن جهت شناسایی کردن نقص‌ها و خطاها استفاده می‌شود. به این ترتیب از خرابی‌های بیشتر پیشگیری شده و هزینه‌های انرژی و تلفات به دنبال آن نیز به حداقل می‌رسد.

در این زمینه انواع تابلو برق‌های زیر با بهره‌گیری از تکنولوژی روز طراحی و تولید شده اند که تفاوت‌های چشمگیر با تابلو برق‌های سنتی دارند و با توجه به این تابلو برق‌ها می‌توان گفت که آینده صنعت در سیستم‌های تابلو برق همچنان رو به پیشرفت است:

ساخت تابلو برق

تابلو برق‌های عایق گاز GIS

تابلو برق‌های عایق گاز به صورت محصور شده و فشرده می‌باشند که از برق تجهیزات ولتاژ بالا از جمله قطع کننده‌ها ساخته شده‌اند. در پست‌های جی آی اس کلیه قطعات شامل کلیدهای مدار، شین‌ها، ترانسفورماتورهای پتانسیل، ترانسفورماتورهای جریان و دیگر تجهیزات پست به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در داخل ماژول پر شده از گاز هگزا فلوراید گوگرد SF6 قرار دارند. به صورت سنتی در تابلو برق‌ها جی آی اس می‌تواند از اس اف ۶ به عنوان نوعی ماده عایق بیشتر استفاده کند.

استقرار یافتن پست‌های جی آی اس در قسمت‌های انتقال و توزیع برق جهت رسیدگی به برخی محدودیت‌های فضایی مهم است، چون این پست‌ها معمولاً ۳۵ درصد کمتر فضا را اشغال می‌کنند، بنابراین بسیاری از هزینه‌ های تعمیر و نگهداری و حتی فرکانس خاموشی در آنها کمتر می‌باشد. اگر چه هزینه‌ های اولیه آنها ۵۰ درصد بیشتر از انواع تابلو برق‌های سنتی یا همان عایق هوا می‌باشد، اما به هر حال مزیت‌ های این نوع از تابلو برق‌ها قابل چشم پوشی نیست و به ویژه برای برخی مناطق پرجمعیت می‌ توان از آن با اطمینان بسیار بالا جهت کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری و همچنین اثرات زیست محیطی مخرب کمتر استفاده کرد.

تابلو برق عایق جامد

در این نوع از تابلو برق‌ ها، مدار اصلی ام وی در داخل برخی از مواد عایق از جمله رزین اپوکسی به خوبی محصور شده است. اساساً تفاوت قابل توجهی در رفتار ais و sis دیده نمی‌ شود، علاوه بر آنکه هیچ قسمت زنده‌ای نیز در طول مدار اصلی دیده نمی‌ شود. با این حال مسئله تغییر یافتن مدار الکتریکی در برخی شرایط سخت محیطی به وجود می‌ آید. این تابلو برق‌ ها در واقع فناوری پیشرفته و به روزتر با سه لایه متحدالمرکز می‌ باشد. فناوری تابلو برق عایق جامد مزیت‌ های مختلفی دارد که از آن جمله عدم وجود هرگونه خطای دو فاز یا سه فاز، عدم پیری زیرساخت، عدم وجود برخی اثرات قوس داخلی از جمله آنها می‌ باشد.

ساخت تابلو برق

تابلو برق خلأ 

تابلو برق خلا به علت محبوبیتی که دارد به سرعت در حال پیشرفت می‌ باشد. فناوری خلا معمولاً برای ولتاژ‌های متوسط کاربرد بیشتری دارد و در مکان‌هایی که سطح عملیات و خطاها بالا می‌باشد، قابل اطمینان‌ تر عمل می‌ کند. ویژگی خوبی که در چنین تابلو برق صنعتی به کار رفته است این است که نیاز به هر گونه تعمیر و نگهداری از آن تقریباً به صفر رسیده است، در کلیدهای مدار به انرژی محرکه کمتری نیاز دارد و از طرفی عمر مکانیکی آن بیشتر می‌ باشد. این در حالی است که این نوع از تابلو برق برای یک شکاف تماس کاملاً مشخص و معین ۸ برابر بیشتر قدرت دی الکتریک در مقایسه با هوا و ۴ برابر بیشتر نیز از گازهای اس اف ۶ در داخل یک میله به وجود می‌ آورد. استحکام دی الکتریکی که در مدار شکن‌ های خلع وجود دارد به این تابلو برق اجازه خواهد داد تا فاصله تماسی کوچکی را حفظ کند. این شکاف تماسی بسیار کوچک به علت قدرت دی الکتریکی خلا بالا و همچنین بازیابی کردن سریع آن به میزان و مقدار دی الکتریک کامل بعد از قطع شدن قوس در جریان‌ های صفر می‌ باشد که خاموشی قوس ایمنی را به وجود آورده است. این موضوع موجب خواهد شد که یک تابلو برق خلا سوئیچینگ کردن خازن‌ ها گزینه‌ای کاملاً ایده‌ آل و مناسب باشد.

نتیجه‌ گیری 

در این مقاله تکنولوژی‌ های به کار رفته در تولید، طراحی و ساخت تابلو برق صنعتی را بررسی کردیم. تابلو برق صنعتی که امروزه در انواع مختلفی تولید می‌ شود، تفاوت عمده و اساسی با تابلو برق‌ های صنعتی سنتی دارد، یعنی تکنولوژی در این زمینه نیز توانسته است تغییرات چشمگیری را به وجود بیاورد که نمونه‌ هایی از آن را می‌ توان درطراحی و ساخت تابلو برق هوشمند و دیجیتالی، تابلو برق خلا و غیره دید. در سایت آرین پرتو بیشتر با تکنولوژی‌ ها و فناوری‌ های به کار رفته در تولید انواع تابلو برق صنعتی و همچنین آینده صنعت در سیستم‌ های تابلو برق و انواع مختلف تابلو برق‌های تولید شده نوین آشنا شوید.

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *