بررسی کارایی و قیمت انواع تابلو برق سه فاز صنعتی

تابلو برق سه فاز صنعتی

انواع تابلو برق سه فاز صنعتی کدامند؟ آیا با نحوه کارایی این نوع تابلو برق‌ها آشنایی دارید؟ متناسب با ساختمان مورد نظر و عملکرد، تابلو برق‌ها در انواع مختلفی طراحی و ساخته می‌شوند که معمولا دسته‌بندی آنها بر اساس محیط مورد نظر انجام می شود. این تابلو برق‌ها به دو صورت تابلو برق‌های سه فاز و تک فاز هستند که نوع تک فاز آنها برای مکان‌های کوچک و با کاربردهای محدودتر مناسب است، اما نوع سه فاز برای مکان‌های بزرگ از جمله کارخانجات، مراکز داده، نیروگاه‌ها و غیره استفاده می‌شود. تابلو برق‌های سه فاز نیز خود به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که این تقسیم بندی ممکن است بر اساس سطح ولتاژ، مکان نصب، کاربرد و غیره باشد. در این مقاله به بررسی کارایی و قیمت انواع تابلو برق سه فاز صنعتی می پردازیم.

عملکرد تابلو برق سه فاز صنعتی

با وجودی که در حالت کلی کارایی و عملکرد انواع تابلو برق سه فاز صنعتی یکسان است، اما به همان نسبتی که ساختار متفاوتی دارند، گاهی ممکن است برخی از آن ها برای مکان‌های مختلف مناسب‌تر باشند، بر همین اساس این تابلو برق‌ها متناسب با عملکرد، کارایی و ساختارشان به دسته‌های مختلفی تقسیم بندی می‌شوند که عبارت هستند از:

تابلو برق‌ ها از لحاظ سطح ولتاژ

تابلو برق‌ها بر اساس سطح ولتاژشان به سه دسته زیر تقسیم بندی می‌شوند:

تابلو برق های فشار ضعیف

تابلو برق‌های فشار متوسط

تابلو برق‌های فشار قوی

واضح است که این سه نوع تابلو برق قطعاً برای مکان‌های متفاوت کارایی بهتری خواهند داشت، مثلاً نوع تابلو برق فشار ضعیف که دارای اندازه کمی بزرگتر از انواع تابلو برق‌های خانگی می‌باشد، می‌تواند ولتاژ لازم برای ایستگاه‌های برق، ساختمان‌های تجاری، کارخانه‌ها و ایستگاه‌های مبدا را تامین کند. یا مثلاً تابلو برق‌های با فشار متوسط در مکانی گزینه مناسب هستند که به ۱۰۰۰ الی ۶۳ هزار ولت برق نیاز داریم.

نوع تابلو برق فشار قوی نیز برای کارخانه‌ها و مراکز صنعتی بزرگ که به برق فشار قوی نیاز مبرم دارند، استفاده می‌شود که قابلیت عملکرد و کارایی در بازه بین ۶۳۰۰۰ الی ۴۰۰ هزار ولت را دارند.

تابلو برق سه فاز

انواع تابلو برق ها به لحاظ مکان نصب

گزینه دیگری که تابلو برق‌ها علاوه بر ولتاژ بر اساس آن دسته‌بندی می‌شوند، مکان نصب آنها می‌باشد، به این ترتیب تابلو برق‌ها در دو دسته قرار می‌گیرند و شما بسته به مکان مورد نظر خودتان می‌توانید این گزینه‌ها را انتخاب کنید که عبارتند از:

  • تابلو برق بیرونی

این تابلوها برای فضاهای باز عملکرد بهتر و بیشتری دارند، اما حتماً باید جعبه و قاب آنها استحکام کافی را داشته باشد تا در برابر هر گونه عامل جوی قطعات و تجهیزات داخلی را حفظ کند. در ساخت آن نیز از ورق‌هایی استفاده شده است که حداقل ۲ میلی متر ضخامت دارند، علاوه بر آنکه مجهز به یک قفل هستند، به این ترتیب همه افراد نمی‌توانند به تجهیزات داخلی آن دسترسی داشته باشند.

  • تابلو برق درونی

تابلو برق‌های درونی مکان‌های سرپوشیده نصب می‌شود و حفاظت کردن از تجهیزاتی را بر عهده دارد که در این مکان‌ها قرار گرفته‌اند. این تابلو برق‌ها را می‌توان در انواع دیواری، ایستاده و تابلو برق‌های با دسترسی از هر دو طرف و تابلو برق‌های با دسترسی از سمت جلو را خریداری کرد. ورقی که برای ساخت بدنه این نوع تابلو برق‌ها استفاده می‌شود دارای ضخامت ۲ میلی متری است و نبشی پروفیل یا آهنی، اسکلت نگهدارنده آن بر روی فوندانسیون یا اتاقک کابل مهره می‌ شود.

  • تابلو برق‌ ها به لحاظ کاربرد

در نوع دیگری از طبقه‌بندی می‌توانیم تابلو برق‌ها را به لحاظ کاربرد آنها دسته‌بندی کنیم که بسته به مکان مورد نیاز و هم چنین عملکرد آنها این تابلوها در دو دسته زیر قرار می‌ گیرند:

  • تابلو برق‌ های توزیع

در مکان‌هایی که معمولاً به توزیع کردن انرژی الکتریکی و هم چنین جمع آوری این انرژی نیاز داریم از تابلو برق‌های توزیع استفاده می‌شود که بسته به مکان نصب این تابلوها ابعاد مختلفی دارند و حتی کاربردهای آنها نیز به صورت خاص و ویژه طراحی و ساخته شده است. شبکه سراسری، عنوان ورودی در این نوع تابلو برق‌ها و مصرف کننده نیز خروجی می‌باشد. استفاده کردن از ترمینال برای اتصال یافتن تابلو به ورودی‌ها و خروجی‌ها معمولاً کاربردی است.

  • تابلو برق‌ های کنترل

در طراحی این نوع از تابلو برق‌ها معمولاً تجهیزات مختلفی وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توان وضعیت کلی سیستم را مورد بررسی قرار داد. در واقع این نوع از تابلو برق‌ها با بهره‌گیری از تجهیزات مختلف و هم چنین بررسی کردن کل سیستم اطلاعاتی را برای ما نمایش می‌دهند و به این ترتیب در صورت نیاز اپراتور می‌تواند با انجام دادن تغییرات، نیازهای شبکه برق را بررسی کرده و آن ها را برطرف کند.

  • تابلو برق‌ ها به لحاظ ایستایی

تابلو برق‌ ها به لحاظ ایستایی نیز در دسته دیواری، ایستاده و فشار ضعیف کشویی قرار می‌گیرند. نوع ایستاده آن حالت ایستایی دارد و برای مهار کردن آن از سازه یا قطعه دیگری استفاده نمی‌ شود، این نوع تابلو برق‌ ها را معمولاً در موتورخانه‌ ها استفاده می‌ کنند. نوع دیواری نیز وقتی که بر روی دیوار نصب شود، عملکرد بهتری خواهد داشت که آنها را علاوه بر پیاده کردن بر روی دیوار می‌ توان در داخل دیوار نیز جای داد.

دسته سوم نیز تابلو برق‌ های فشار ضعیف کشویی هستند که در حال حاضر استفاده از آنها رواج بیش تری پیدا کرده است. در تابلوهای توزیع مدار از این نوع تابلو در بیش ترین حد استفاده می‌ شود. ساختار آن به گونه‌ای می‌ باشد که در دو نوع خروجی و ورودی تولید شده است.

سه فاز

نتیجه‌ گیری

در این مقاله به بررسی کارایی و قیمت انواع تابلو برق سه فاز صنعتی پرداختیم. تابلو برق‌ ها که معمولاً کنترل و هدایت جریان برق در ساختمان‌ های مختلف را بر عهده دارند به دو صورت تک فاز و سه فاز هستند که هر کدام از آنها به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌ شود. نوع تابلو برق سه فاز صنعتی نیز دارای انواع مختلف با ساختار و حتی کارایی‌ های متفاوت است و دسته‌ بندی آنها مطابق با ویژگی‌ های خاصی مانند ساختار، عملکرد و کارایی مکان نصب و حتی سطح ولتاژ مورد نیاز نجام می‌شود.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *