آموزش ساخت اسکلت تابلو برق ریتال [صفر تا صد]

ساخت اسکلت تابلو برق

آیا با نحوه ساخت اسکلت تابلو برق ریتال آشنایی دارید؟ از ویژگی‌های خوبی که تابلو برق‌های ریتال دارند این است که می‌توان ابعاد و اندازه آن را به دلخواه مشتری طراحی و تولید کرد، یعنی هیچ گونه محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. به همین منظور است که تولید کردن تابلو برق‌های ریتال جهت مونتاژ کلیه قطعات الکتریکی در قسمت فلز کاری کارخانه‌ها انجام می‌شود. این بخش از خط تولید شامل ساخت اسکلت فلزی تابلو می‌باشد که از ورقه‌های فولادی یا روغنی است. متناسب با محیط نصب، اندازه و جنس آن تعیین می‌شود. در واقع ساخت اسکلت تابلو برق از مهم‌ترین مراحل تولید این جعبه‌های پرکاربرد است، چون علاوه بر دوام و استحکام بالا باید در برابر نفوذ آب یا رطوبت و گرد و خاک مقاوم باشد و بتواند قطعات داخلی را به خوبی محافظت کند. در این مقاله ساخت اسکلت تابلو برق را بررسی می‌ کنیم.

ساخت اسکلت تابلو برق ریتال پگونه است

گفتیم که یکی از مهم‌ ترین قسمت‌ها در تابلو برق‌ها اسکلت آن است که معمولاً از فلزاتی مانند فولاد ساخته می‌شود. ویژگی خوبی که این تابلو برق‌ها دارند این است که مشتری می‌تواند متناسب با محل نصب آن را در ابعاد و اندازه دلخواه خود سفارش دهد، یعنی هیچ گونه محدودیتی در روند تولید آن وجود ندارد که البته از قسمت‌های حساس تولید تابلو برق ساخت اسکلت آن است، چون این اسکلت باید دارای استحکام خوبی باشد، از نفوذ عوامل خارجی مانند گرد و خاک یا رطوبت به داخل جعبه پیشگیری کند، مضاف بر اینکه زیبایی خوبی نیز داشته باشد که این موضوع معمولاً برای ساختمان‌ های مسکونی بسیار جلب توجه می‌کند.

به طور کلی بدنه یا اسکلت تابلو برق‌های ایستاده در بیشتر پروژه‌های ساخت و ساز معمولا از نوع ریتال ست که با نام تجاری طرح ریتال نیز تولید می‌شود. در اصل بنیانگذار تولید چنین بدنه و اسکلت‌هایی شرکت ریتال آلمان است. طول و عرض و حتی عمق این نوع تابلوها مهم‌ترین عامل تعیین کننده در ابعاد آنها می‌باشد که متناسب با تجهیزات و قطعات استفاده شده در داخل جعبه در نظر گرفته می‌ شود.

در خصوص بدنه و اسکلت تابلوهای ریتال

بدنه و اسکلت تابلوهای ریتال قطعات مخصوص به خودشان را دارند که استراکچر یا ستون‌های آن از نوع تی اس ۸ و یا ps۴۰۰۰ است. این بدنه معمولاً با سوراخ‌های مربعی شکل و به صورت شش گوش به طور آماده در دسترس طراح قرار می‌گیرد. ستون‌های موجود در بدنه در هنگام تولید تابلو به یکدیگر جوش داده شده و سپس ورق‌های خم خورده و برش خورده پانچ شده و در نهایت نیز تابلو را تشکیل می‌دهد که پس از مرحله رنگ آمیزی کردن با رنگ الکترواستاتیک پودری برای مرحله بعدی یعنی مونتاژ آماده می‌شود. گاهی نیز به صورت بدنه خالی پس از رنگ آمیزی وارد بازار می‌شود.

ساخت اسکلت تابلو برق

انواع اسکلت تابلو برق

اسکلت‌های تابلو برق به لحاظ تیپ در دو گروه سیواکن و ریتال دسته‌بندی شده اند، به لحاظ قرارگیری در مکان های متفاوت نیز برای فضاهای سرپوشیده یا فضاهای باز طراحی می‌شوند. معمولا ضخامت آنها بین ۱ الی ۲.۵ میلی‌متر با انواع ورقه‌های گالوانیزه گرم یا ورق‌های روغنی به صورت رنگ‌ شده با رنگ‌های پودری الکترواستاتیک است، به بیان کلی تیپ این تابلوها دقیقاً مطابق با نیاز پروژه و درخواست کارفرما انجام می‌شود که ساخت آن مطابق با مراحل زیر است:

  • فلزکاری

نخستین مرحله برای ساخت اسکلت تابلو برق توسط سازندگان تابلو برق قسمت فلزکاری می‌باشد، یعنی پس از آنکه نقشه توسط کارفرما تایید شد، حال ورقه‌های مورد تایید حتماً باید مطابق با درخواست کارفرما وارد بخش فلزکاری شود که در این مرحله کارهایی مانند فرم دهی، خمکاری و پانچ ورق‌ها انجام می‌شود. ضخامت چهارچوب معمولاً بین ۲ الی ۲.۵ میلی متر برای بدنه و ۱.۵ میلی متر برای درب‌ های آن در نظر گرفته می‌ شود.

  • جوشکاری

مرحله دوم برای ساخت اسکلت تابلو برق، جوشکاری است که در این مرحله قطعات فرم داده شده مطابق با نیاز پروژه و کارفرما با استفاده از جوش co۲ به یکدیگر جوشکاری می‌ شوند، پس از آن نیز جهت یکنواخت کردن سطوح به وجود آمده به وسیله خال جوش‌ ها اسکلت تولید شده به بخش فرزکاری ارسال می‌ شود.

  • رنگ کاری

مرحله آخر برای ساخت اسکلت تابلو برق رنگ کاری آن است، یعنی پس از آنکه مراحل جوشکاری و فرزکاری به درستی انجام شد، حال تابلوی مورد نظر به قسمت رنگ کاری ارسال شود. رنگی که معمولاً در این مرحله مورد استفاده قرار می‌ گیرد، رنگ پودری الکترواستاتیک است که حاوی رزین خشک و برخی ذرات می‌باشد. بیشتر رال رنگی که در این مرحله استفاده می‌شود رال ۷۰۳۲ و ۷۰۳۵ می‌ باشد. رنگ با استفاده از تپانچه پاششی به بخش‌ های مختلف و مورد نظر پاشیده خواهد شد و پس از انجام دادن کامل رنگ کاری جهت تثبیت رنگ، تابلوها را در داخل کوره‌ های پخت رنگ قرار می‌ دهند.

نکات مهمی در هنگام تولید اسکلت تابلو برق‌ ها وجود دارد که تولید کننده باید این موضوعات و نکات مهم را در نظر بگیرد، مثلاً یکی از نکات مهم این است که برخی از این تابلوها برای فضاهای باز طراحی می‌شوند، به این ترتیب بیشتر در معرض آسیب‌ های مختلف از جمله رطوبت یا گرد و خاک قرار دارند، بنابراین باید استحکام آن قابل توجه باشد تا تابلو آسیب ندیده و در روند برق رسانی به مکان مورد نظر اختلالی به وجود نیاید. از طرفی طراحی آن باید به گونه‌ای باشد که بتواند نهایت امنیت را برای اپراتور به وجود بیاورد و هیچ گونه خطر مالی و جانی این افراد را در هنگام استفاده تهدید نکند. مضاف بر اینکه می‌ توان با رنگ کاری درست، زیبایی خوبی را برای ظاهر آن به وجود آورد که برای ظاهر ساختمان‌ ها تاثیرگذار است.

نتیجه‌ گیری

در این مقاله مراحل ساخت اسکلت تابلو برق را بررسی کردیم. برای تولید و ساخت اسکلت تابلو برق، تولید کننده می‌ تواند آن را مطابق با نیاز پروژه و آنچه که مدنظر کارفرما است انجام دهد، یعنی محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. معمولا نیز این تابلو برق‌ ها از فلزهای فولادی تولید می‌ شوند که در مرحله پایانی تولید رنگ کاری آنها انجام خواهد شد. در واقع ساخت اسکلت تابلو برق یکی از مهم‌ ترین و حساس‌ ترین مراحل تولید این نوع تابلوها می‌ باشد.

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *