تابلو بانک خازنی اتوماتیک دارای یک رگولاتور ضریب قدرت هستند این رگولاتور اندازه و شکل موج ولتاژ و جریان و اختلاف زمانی آنها را اندازه گرفته و پس از انجام محاسبات لازم ظرفیت خازنی مورد نیاز را تعیین و خازن را وارد شبکه می کند در شبکه فشار ضعیف نمونه ولتاژ مستقیم از خط و نمونه جریان توسط یک ترانس جریان سیتی به طور متصل میشوند
عمل سوئیچ کردن خازن ها توسط کنتاکتور هایی که به وسیله رگولاتور کنترل می شوند انجام می گیرد همچنین برای هر پله خازن یک سری فیوز جداگانه در نظر گرفته میشود.
قطعات تشکیل دهنده بانک خازنی اتوماتیک
- خازن
- کنتاکتور خازنی
- فیوز
- رگولاتور
- کلید اصلی
- لامپ سیگنال
- فن خنک کننده
- کلید سلکتوری دو طرفه
در حال حاضر با تابلو برق بانک خازنی اتوماتیک مقداری آشنا شدیم وقت آن رسیده که با وسیله ای به نام رگولاتور در بانک خازنی آشنا شوید.
پیشنهاد مقاله: نحوه سیم کشی تابلو برق
رگولاتور در تابلو بانک خازنی اتوماتیک چیست؟
رگولاتور ضریب قدرت مرکز تصمیم گیری و در واقع مغز متفکر بانک های خازنی اتوماتیک است عملکرد یک رگولاتور در انجام اصلاح ضریب قدرت به ۶ عامل بستگی دارد:
- طراحی سخت افزاری دقیق
- استفاده از قطعات مرغوب
- نرم افزار مناسب با الگوریتم کنترل صحیح
- استفاده از ابزار نمونه گیری دقیق برای ارسال نمونه های ولتاژ
- نصب صحیح
- تنظیمات درست
کاربرد تابلو بانک خازنی اتوماتیک
بانک های اتوماتیک خازنی در جهت اصلاح ضریب قدرت شبکه فشار ضعیف در موارد زیر استفاده می شوند:
- کارخانجات بزرگ
- کارگاه های کوچک
- مصرف کننده های تجاری و فروشگاهها
- هتل ها
- ساختمان های اداری
- مجتمع های مسکونی و تجاری
- بیمارستان ها
مزایای استفاده از رگولاتور
- هوشمند بودن رگولاتور باعث پخش بار بین پله های مختلف شده و از فشار روی یک پله کاسته میشود
- قابلیت نشان دادن جریان ولتاژ ضریب قدرت توان پلهای مقدار بار اکتیو مورد نیاز روی صفحه نمایشگر رگولاتور قابل دیدن می باشد
- دارای هشدارهای افزایش یا کاهش ولتاژ و جریان و همچنین اصلاح ضریب قدرت بیشتر از حد تعیین شده یا وجود خروج کلیه پله ها از مدار و کمتر از حد تعیین شده را در مدار دارد.
بیشتر بخوانید: ترانس ct در تابلو برق
دلیل استفاده از کنتاکتورهای خازنی در تابلو بانک خازنی اتوماتیک
چرا باید از کنتاکتورهای خازنی استفاده کرد یک خازن دقیقاً در لحظه کلید زنی یا همان سوئیچ کردن کاملاً رفتارهای همانند اتصال کوتاه از خود نشان می دهد این امر باعث ایجاد جریان هجومی شدید در لحظه سوئیچینگ خازن در شبکه می گردد.
جریان های هجومی ارتباط مستقیمی با ولتاژ در لحظه کلیدزنی امپدانس کابلها و ترانسفورماتورهای تغذیه دارند در حالت استفاده از یک خازن منفرد جریان شارژ در زمان کلید زنی به ۳۰ برابر جریان نامی خازنی می رسد در صورت استفاده از بانکهای چند پلهایی جریان هجومی به بیش از ۱۸۰ برابر جریان نامی خواهد رسید این جریان زیاد که از منبع تغذیه و خازن هایی که قبلاً شارژ شده کشیده میشود .
جریان از کنتاکتور عبور خواهد کرد و جریان هجومی با دامنه بالا ناخواسته بوده و باعث جوش خوردن کنتاکتورهای معمولی خواهد شد به همین دلیل در بانکهای خازنی باید از کنتاکتورهای خازنی به منظور حفظ امنیت برق شبکه استفاده نمود.